online szerviz

Milyen gyakran kell ellenőrizni a riasztóberendezést?

Általában egy hónapban egyszer illik ellenőrizni a biztonsági rendszerünket. Viszont vannak olyan esetek (hosszabb áramszünet , utazás előtt, stb) amikor soron kívül is meg kell tennünk a szükséges ellenőrzést. Jótanács : Ha távfelügyeletre vagyunk kötve mindíg telefonáljunk a távfelügyeletnek nehogy későőbb pénzbe kerüljön az ellenőrzés.

Elfelejtettem a kódot

Akármilyen furcsán hangzik elég gyakori probléma. Tudni kell a riasztó rendszerek általában 3-5 rossz kód után riasztásba mennek  mivel azt érzékelik hogy feltörési kisérlet van folyamatban. Ilyenkor amit tehetünk felhívjuk a telepítőt, persze ha nem elérhető akkor itt kezdődnek a bajok. Minden riasztónak típustól függően vannak trükkjei amivel helyre lehet állítani a kódot vagy reszetelni a rendszert. Persze ezeket most nem fogom kiírni mert egyrész nincs annyi hely hogy ideférjen másrészt nincs annyi időm harmadrészt ami a legfontosabb nem fogok tippeket adni mert ezt az oldalt olyan személyek is olvashatják akik bizony nem a "jó" oldalon állnak. Tehát visszatérve az első teendő a sziréna kikapcsolására , szét kellszerelni a kültérit és megszüntetni az akkumulátorát illetve a tápellátását. Ha ezt nem tudjuk megtenni (magasan van , sőtét van ,stb) akkor a központtot kell kinyit ni az akkumulátort levenni (saruval csatlakozik) elég a piros vezetéket levenni az akkumulátorról majt a riasztó panel "ac"  feliratú sorkapocsból eltávolítani a vezetéket (el is lehet vágni mert ez csak 16 volt).

A szirénánk még mindí üvölt de a külső akkumulátor lemerülése után elhalgat. Amennyibem önnek problémája van a riasztójával kérem hívjon vagy írjon az email címemre és további , akkor már típus szerinti információval látom el.

Köszönöm hogy elolvasta a cikkemet.


Online szerviz